نکات کلیدی درباره اجاره انبار سالن و سوله
نکات کلیدی درباره اجاره انبار سالن و سوله
یافتن یک انبار مناسب یکی از جنبه های ضروری هر عملیات تجاری است. چه یک استارت آپ کوچک یا یک شرکت تاسیس شده باشید که به فضای ذخیره سازی اضافی نیاز دارید یا کسی که به دنبال شروع یک سرمایه گذاری جدید است، انتخاب درست بسیار مهم است.
انبار مناسب می تواند به طور قابل توجهی بر بهره وری و کارایی کلی شما تأثیر بگذارد. در این پست وبلاگ، اطلاعات و راهنمایی های ارزشمندی در مورد مکان یابی انبار ایده آل برای نیازهای شما ارائه خواهیم کرد. بنابراین، چه در مراحل اولیه جستجوی یک انبار هستید و چه در نظر دارید انبار موجود را تغییر دهید، ما شما را تحت مشاوره و راهنمایی قرار می دهیم.
بیایید به بررسی عواملی بپردازیم که باید هنگام یافتن انباری که با اهداف و مقاصد تجاری شما مطابقت دارد در نظر بگیرید.
نکات کلیدی درباره اجاره انبار سالن و سوله که باید بدانید
نکات مهم درباره اجاره انبار – املاک صنعتی پایتخت
معیارهای زیر در اجاره کردن یک ملک تجاری بسیار اهمیت دارند:
1- کاربری ملک؛
2- نوع ملک و منطقهی آن؛
3- متراژ ملک؛
4- حداکثر بودجه؛
5- دسترسیها.
کاربری ملک
بسته به نوع کاربری ملکی که میخواهید اجاره کنید باید بهدنبال ویژگیهای مناسب آن باشید. مثلا اگر میخواهید ملک را بدل به مغازه و رستوران کنید، باید دقت کنید که جمعیت خریدار در محل ملک مورد نظر زیاد باشد، میتوانید به رفتوآمد افراد، دسترسیها یا وجود مراکز خرید دیگر در آن اطراف توجه کنید.اگر میخواهید ملکی را برای دایر کردن یک شرکت اجاره کنید شاید وجود فروشگاههای مختلف چندان اهمیتی نداشته باشد، در عوض به موقعیت اداری ملک مورد نظر، دسترسیها، ترافیک و … بیشتر توجه کنید.
هر هدفی که از اجارهی ملک تجاری دارید باید به ویژگیهای منطقهای که ملک در آن قرار گرفته است به خوبی توجه کنید. باید ببینید که آیا مشتریان تجاری شما یا مخاطبان کسبوکارتان در محل ملک مورد نظر تردد دارند یا خیر
انواع کاربری ملک:
4- کاربری تجاری
5- کاربری صنعتی
7- کاربری معدن
8- کاربری ورزشی
10- کاربری حمل و نقل
11- کاربری آموزشي
12- کاربری فضای سبز
17- فاقد کاربری
نوع ملک و منطقهی آن
باید به نوع ملکی که اجاره میکنید نیز دقت داشته باشید. آیا ملک مورد نظر شما برای راهاندازی اداره و شرکت اجاره خواهد شد یا قصد ایجاد مرکز تفریحی، فروشگاه، رستوران و … را دارید. باید ببینید که ملک اجارهای برای هدف شما مناسب است یا خیر. ضمن اینکه راهاندازی کسبوکار شما در مکانی که اجاره میکنید، باید از نظر قانونی فاقد مشکل باشد. ملک تجاری، تفریحی، مسکونی، اداری و… ملزومات و ویژگیهای خاص خود را دارد.
اندازه مطلوب
باید متناسب با نوع کسبوکار یا هدفی که از اجاره ملک دارید، اندازه آن را تخمین بزنید. مثلا اگر قصد ایجاد اداره یا رستوران دارید باید به ترتیب تعداد کارکنان و مشتریان را برای هر یک از اهداف خود تخمین بزنید و مقدار فضایی که به هر فرد تعلق می گیرد را برآورد کرده و سپس تعداد را در فضای برآورد شده ضرب کنید.
حداکثر بودجه
باید دقت کنید که بودجهی مورد نظر شما برای اجارهی ملک به چه میزان است. قیمت ملک تجاری در منطقهی دلخواهتان متری چند است. علاوه بر این باید از افزایش درصد سالانهی اجاره نیز آگاه باشید و آن را برای تنظیم بودجهی سالیانهتان با درآمد و سرمایه خود بسنجید.
دسترسی
دسترسی مشتریان، ارباب رجوعان یا دسترسی شما به نقاط مختلف شهر و وسایل نقلیه (در صورت استفادهی مسکونی از ملک)، نکتهی بسیار مهمی است که باید آن را در زمان اجاره کردن در نظر بگیرید. مثلا اگر میخواهید ملکی را بهعنوان رستوران و فستفود و… اجاره کنید باید به پارکینگ فکر کنید. و به ازای هر ۳ مشتری یک خودرو در نظر بگیرید تا حدود مساحت پارکینگ لازم برای کسبوکارتان را تخمین بزنید.
علاوه بر آن بعضی کسبوکارها نیازمند منطقه و محیطی پرتردد برای جذب مشتری هستند. به این نیز فکر کنید.
بازدیدهای متعدد
برای اجارهی ملک تجاری عجله نکنید حداقل ۴ تا ۵ ملک را بازدید کنید. با این کار دید خوبی نسبت به منطقه، معامله، قیمتها و … پیدا خواهید کرد. ضمن اینکه در حین بازدیدها مشاورین املاک نیز با خواستههایتان بیشتر آشنا میشوند و میتوانند گزینههای مناسبتری را به شما پیشنهاد کنند.
انبار چیست؟
انبار ساختمان یا محوطهای تجاری است که با بهرهبرداری از یک سیستم صحیح طبقهبندی و تنظیم، برای نگهداری یک یا چند نوع کالای بازرگانی، صنعتی، مواد اولیه یا فرآوردههای مختلف، استفاده میگردد. علاوه بر آن انبارها به عنوان نقاط و تأسیساتی برای نگهداری موقت به منظور توزیع و تجمیع کالاها در سیستمهای توزیع نیز استفاده میشوند.
تعریف انبار
انبار به محلی اطلاق میگردد که کالا، اجناس، مواد اولیه یا محصول در آن قرار دارد، این محل ممکن است سرپوشیده، محوطه سرباز، زیر زمین یا حتی داخل یک دستگاه (همانند یخچالهای صنعتی که داخل آن مواد غذایی و فاسد شدنی نگهداری میشود) باشد. گاهی انبارها داخل یک شرکت یا کارخانهاند و گاهی در یک محیط خارج از آن قرار دارند، ولی اغلب شرکتها سعی میکنند انبارهای خود (به خصوص انبارهای مواد اولیه) را داخل شرکت جای داده تا بتوانند کالاها و قطعات مورد نیاز خود را به سرعت و سهولت از آن خارج سازند و در تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود دچار وقفه نگردند.
تعریف علمی انبارداری عبارت است از: محل یا فضائی که اقلام مورد نیاز بر اساس یک سیستم طبقهبندی صحیح و بهطور مناسب نگهداری میشود.
انبار باید دارای سیستم طبق بندی صحیح باشد و از اقلام به شکل مناسب نگهداری گردد.
اهمیت انبار به عنوان محل تجمع سرمایه هر سازمان بیش از پیش نمود پیدا میکند. انبار به عنوان حلقه ارتباطی بین تولید، توزیع و مصرف و همچنین ارتباط بین زنجیره خرید و فروش مواد و کالا و خدمات محسوب میشود. نکتهای که در بحث انبار بسیار حائز اهمیت است تمایز بین انبارهای مختلف در یک سازمان است و نمیتوان انبار مواد اولیه و محصول را در یک جا قرار داد و هر دو را به یک شیوه اداره کرد. به عنوان مثال روش اجرایی که برای یک انبار مواد اولیه کارخانه تولید لوازم خانگی به کار میرود بسیار متمایز با روشی است که در انبار محصول آن به کار برده میشود و هریک باید به شیوهای متفاوت اداره گردند. باید این نکته را توجه داشت که انبارهای مواد اولیه از اهمیت ویژهای در یک کارخانه یا کارگاه برخوردارند و اگر در زنجیره تأمین کالا، که این واحد زیر مجموعه آن است مشکلی پیش آید قطعاً تأثیر مستقیم و منفی بر تولید میگذارد و اگر بگوییم انبار مواد اولیه قلب تپنده یک شرکت تولیدی است سخنی به گزاف نگفتهایم، و هیچ سازمانی نمیتواند بدون داشتن یک روش مناسب و اجرایی در جهت برآوردن نیازهای بخشهای مختلف به اهداف خود برسد. از این رو امروزه سازمانهای موفق روشهای نوین و عملی مناسبی را در انبار و تأمین نیازهای بخشهای مختلف مخصوصاً خط تولید که ارتباطی مستقیم با واحد انبار مواد اولیه دارد اجرا میکنند و این روشها را با علم روز جهان، به روز میکنند.
البته نباید اهمیت انبار محصول را نیز نادیده گرفت زیرا همانگونه که نقش انبار مواد اولیه مهم و اساسی است انبار محصول نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. اگر سازمانی هرچه قدر هم پیشرفته و به روز باشد و تمامی مراحل تولید یا مونتاژ به خوبی پیش رود اگر در قسمت انبار محصول خود دارای برنامه مناسبی نظیر نبود یک چیدمان مناسب و منظم و نداشتن موجودی از محصولات باشد بهطور یقین با مشکلات اساسی مواجه میگردد و حتی ممکن است که یک محصول تولیدی قبل از اینکه به دست مشتری برسد به علتهای مختلف در داخل انبار محصول آسیب ببیند.
انواع انبار
انبارها را از جهات گوناگون میتوان دستهبندی کرد که عبارتند از:
– نوع ساختمان.
– نحوه انجام عملیات.
– چگونگی و ماهیت عمل.
– نوع کالائی که در آن نگهداری میشود.
انبارها را از لحاظ ساختمان به ۳ گروه تقسیم میکنند:
1- انبار پوشیده: اطراف این انبارها از طرفین بسته است ودارای سقف و وسایل ایمنی کامل میباشد.
2- انبار های سر پوشیده یا هانگارد: این انبار دارای سقف بوده ولی چهار طرف آن باز است و فاقدحفاظ جانبی است. (این نوع انبارها، کالاها را فقط از باران و آفتاب حفظ می کند)
3- انبارهای رو باز یا محوطه: این انبارها به صورت محوطه بوده وجهت نگاهداری ماشین آلات و لوازم سنگین استفاده می شود.
در واقع صنعتگران، وارد کنندگان و صادر کنندگان کالاها، عمده فروشان و گمرک از استفادهکنندگان از انبارها میباشند. انبارها معمولاً در شهرها، شهرکهای صنعتی و کارخانجات ساخته میشوند ولی ممکن است جهت سهولت در دریافت و صدور کالا، در کنار راههای اصلی، فرودگاه یا بنادر ساخته شوند تا کالاها مستقیماً به انبار وارد یا از آن خارج گردد.
انبارها از لحاظ کاربری نیز ممکن است انواع گوناگونی داشته باشند مثل:
1- انبارهای کالای خطرناک مثل کالاهای آتش زا یا پرتوزا
2- انبار یا مخزن کالاهای گرانقیمت
تقسیم انبار از دیگر جهات:
– یکپارچگی (متمرکز و غیر متمرکز)
– نوع کالا – خاصیت کالا
– کاربرد
– دوران ساخت و بهرهبرداری
کد انبار یا شناسه انبار چیست؟
انبارها برای همکاری با شرکتهای واردات و صادرات میبایست از سامانه جامع انبارها اقدام نمایند. سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا با هدف مدیریت ورود و خروج کالا از مرزها، سیستمهای انبارداری کالا در انبارها و شناسه دار کردن آنها، کنترل میزان ورود کالا به این مراکز و مدیریت خروج کالا، شفاف شدن اطلاعات مربوط به صاحبان کالا و نهایتاْ مدیریت موجودی انبارها در فرایند تأمین به شفافیت تجارت رسمی کشور کمک مینماید.
عضویت در این سامانه برای یکپارچه شدن مدیریت انبارهای کشور نیز بسیار مفید میباشد. برای اطلاعات بیشتر از انبارهای گمرکی ثبت شده و دارای صلاحیت به سامانه جامع انبارها مراجعه کنید.
سیستمهای اطلاعاتی انبارها
منظور از سیستم اطلاعاتی ، ایجاد روشی سیستماتیک ومنطقی است که انجام دادن عملیات تهیه ونگهداریجنس را از مرحله درخواست اجناس تا مرحله تهیه کامل وتحویل به مصرف کننده میسرمی سازد
متداول ترین فرمهای مورد استفاده در سیستم اطلاعاتی انبار به شرح زیر است:
1-کارت انبار: ا ز این فرم برای ثبت کلیه نقل انتقالات مربوط به موجودی استفاده میشود و توسط انبار دار تهیه میگردد.
2-برگ درخواست جنس از انبار: از این فرم برای دریافت کالا از انبار استفاده میشود و توسط مصرف کننده پرمیگردد.
3-حواله انبار (برگ مصرف کالا):این فرم هنگام تحویل کالا به متقاضی تنظیم شده و توسط انباردار پر می شود.
4-حواله انبار محصول :این فرم برای تحویل کالا از انبار محصول به خریدار صادره شده و در قسمت انبار محصل یا فروش تنظیم می شود.
وظایف انباردار
1-تحویل اجناس خریداری شده و مورد نیاز سازمان،رسیدگی و بررسی طبق اسناد ومدرک اولیه؛
2-صدور برگ در خواست خرید کالا به واحد تدارکات داخلی یا سفارشات خارجی در صورت عدم وجودموجودی؛ صدورقبض انبار،صدور حواله انبار،صدور فرمهای مرجوعی؛
3-مراقبت ونگهداری کالا از سرقت،صدمه،ضایعه،و حادثه ناشی از طبقه بندی با چیدن اقلام در انبار؛
4-پیش بینی ، برنامه ریزی ، کنترل مواد انبار، و انجام انبار گردانی متناسب با نوع شرکت وکالاهای آن وسیاست مؤسسه؛
5-تهیه گزارشهای لازم در خصوص ضایعات موجودیها و نظرات اصلاحی؛
6-ثبت مشخصات اجناس وارده وصادره در دفاتر وکارتکسها؛
7- بایگانی اسناد و مدارک؛
تعریف طبقه بند ی و نکات مهم در اجر
به تقسیم انواع کالاهای موجود به گروهها یا دسته هایی که دارای صفات مشترک یا کاربرد مشترک باشند((طبقه بندی ))گویند.
در طبقه بندی کردن باید به نکات مهم زیر توجه کرد:
1-برای کلیه کارکنان انبار ساده و قابل فهم باشد؛
2-با احتیاجات مختلف سازمان منطبق و هماهنگ باشدونیاز آنها را به راحتی تامین کند؛
3-انعطاف پذیر بوده وبا تغییرات کاهش یا افزایش تعداد اقلام کالاهای مورد نیاز قابل تطبیق باشد.
انواع طبقه بندی کالاها عبارتند از :
1-طبقه بندی کالا های مورد نیاز سازمان؛
2-طبقه بندی کالاهای موجود در انبار؛
3-طبقه بندی کالا در سطح مواد مورد نیاز صنایع کشور یا طبقه بندی
استاندارد؛
4-طبقه بندی کالا بر اساس طرحها و برنامه ها؛
5-طبقه بندی کالا بر حسب مراحل انجام کار و زمان مصرف؛
انبارداری:
انبارداری به عملیات تخلیه، بارگیری، و نگهداری کالاهای مورد نیاز افراد و بنگاهها در انبارهایی با شرایط مناسب تا زمان استفاده گفته میشود. بهعبارتدیگر ، انبارداری شامل سیستمهای قرار گرفتن جنس در انبار و ایجاد روشها و اعمال مدیریت کنترل موثر از زمان دریافت تا لحظه تحویل است.تعریف انبارداری در یک بنگاه تولید میتواند بهاینصورت باشد که: انبارداری عبارت است از دریافت مواد واقلام ، نگهداری صحیح و تحویل به موقعآنها به مصرفکننده با رعایت مقررات و دستورالعملهای سازمان به نحوی که با اعمال کنترل دقیق از میزان موجودی کالا در انبار و مقدار مصرف آن و نیز از انباشته شدن بیش از حد موجودیها جلوگیری شود.
مدیریت انبار
مدیریت انبار وظایف و مسئولیتهای بسیاری دارد که میباید همه آنها را در زمانها و مراحل مختلف عملیات انبار به انجام رساند. همه این امور برای کارایی کل سازمان و تحقق اهداف آن بسیار مهم هستند. وظایف و مسئولیتهای انبار در بندهای زیر از جنبههای گوناگون مورد بحث قرار گرفتهاند. اقتصاد: یکی از وظایف اساسی انبار آن است که تضمین کند همه عملیات محدوده سیستم انبار حتیالامکان با صرفه و به صورت مؤثر انجام گیرد. موضوع حفظ سطوح اقتصادی موجودی اقلام انبار نیز بخشی از انی مسئولیت به شمار می رود. وظیفه ضمانت حداقل هزینهها از سوی واحد انبار باید برای همه اعضاء آن روشن باشد.
کنترل موجودی: از جمله مسئولیتهای واحد انبار، تضمین حفظ جریان کنترل موجودی است. مدیر انبار باید تضمین کند همه اهداف اساسی کنترل موجودی تحقق یابند. واحد انبار میباید اطلاعات تولید، فروش و توزیع مورد نیاز حفظ سیستم کنترل موجودی را تجزیه و تحلیل نماید. ثبت موجودی اقلام بازار: یکی دیگر از مسئولیتهای انبار آن است که تضمین کند سوابق همه اقلام موجود در انبار، چه در محلهای داخل و چه در انبارگاهها یا مخازن اصلی خارج از سازمان بطور کامل و به هنگام حفظ شوند. این سوابق باید بتوانند همه اطلاعات لازم برای کنترل و حفظ سطوح مقرر شده موجودی اقلام انبار از جمله اطلاعات مربوط به سطوح موجودی، سطوح سفارش، کد اقلام، توصیههای تدارککنندگان و غیره را فراهم نمایند.
انبارگردانی و بازرسی: مدیر انبار در مورد سازماندهی، سرپرستی و تطبیق نتایج همه انبارگردانیهایی که بوسیله سازمان صورت میگیرد مسئول است. به علاوه وی برای تنظیم اوراق شمارش، تشخیص کارکنان، بررسی نتایج، رسیدگی به اختلافات انبارگردانیها و تهیه ارقام نهایی موجودیها برای درج در حسابهای پایانی سازمان، مورد احتیاج میباشد.
انبار کردن: یکی از وظایف اساسی انبار تخلیه و انبار کردن همه کالاهای ارسالی به انبار است. انبار کردن درست مواد با توجه به نیاز بعضی از اقلام به شرایط نگهداری ویژه مانند محیط نگهداری خشک و غیره نیاز به تعیین درست محل استقرار آنها بر طبق دستورالعملهای تدارککنندگان و کارکنان با تجربه و برخوردار از دانش کافی دارد. از جمله وظایف انبار آن است که تضمین کند کالاها از ناحیه بد انبار شدن آسیب نبینند و خراب نشوند.
شناسایی و محلیابی اقلام انبار: یکی از مسئولیتهای مدیریت انبار تنظیم و حفظ به هنگام سیستم کدگذاری اقلام انبار است تا به کمک آن شناسایی و محلیابی مؤثر همه کالاها و ملزومات موجود در محدوده عملیات انبار میسر گردد. به علاوه واحد انبار میباید تضمین کند در موقع عدم امکان دسترسی به کالاهای مورد نیاز، برای آنها (در صورت امکان) کالاهای جایگزین مناسب توصیه شود. صدور و ارسال: یکی از وظایف انبار بازرسی و بررسی اقلامی است که برای انبار ارسال میشوند. این بازرسی و بررسی مواردی چون مقدار، نوع، کیفیت، آسیبدیدگی و کسری اقلام ارسالی را شامل میگردد. در بسیاری از حالتها تدارککنندگان مسئولیت کالاهای آسیبدیده را اگر در مدت معینی بعد از زمان ارسال گزارش نشوند قبول نمیکنند. اطلاعات مربوط به نتایج این نوع بازرسی و بررسیها الزاماً باید به خرید گزارش شوند.
بازرسی: یکی از وظایف انبار بازرسی و بررسی اقلامی است که برای انبار ارسال میشوند. این بازرسی و بررسی مواردی چون مقدار، نوع، کیفیت، آسیبدیدگی و کسری اقلام ارسالی را شامل میگردد. در بسیاری از حالتها تدارککنندگان مسئولیت کالاهای آسیبدیده را اگر در مدت معینی بعد از زمان ارسال گزارش نشوند قبول نمیکنند. اطلاعات مربوط به نتایج این نوع بازرسی و بررسیها الزاماً باید به خرید گزارش شوند.
حفاظت از انبار: یکی ازوظایف انبار آن است که تضمین کند ساختمانها و محوطههای انبار کردن اقلام موجود درمحدوده واحد انبار در تمامی اوقات حفاظت شوند. بخش حفاظتی شغل مدیر انبار نه فقط سرقت بلکه آسیبدیدگی، آتشسوزی و حیف و میل را نیز دربر میگیرد. این وظیفه تضمین همچنین محکم بودن درها، پنجرهها و حصارکشیهای محوطههای انبار کردن را نیز شامل میشود.
جابجا کردن مواد: یکی از وظایف اساسی هر انبار، جابجا کردن سریع و ایمن همه مواد است. حرکت دادن کالاها از انبار به کارخانه و مخزن و یا از کارخانه به مخزن یک وظیفه بسیار مهم مدیر انبار و کارمندان او به شمار میرود.
دریافت ذخایر: وظایف انباردار دریافت و جابجا کردن همه اقلام تحویل شده به انبار، بررسی مدارک (فرمهای ارسال، داخل بسته بندی و غیره) و مطلع نمودن خرید و مدیریت انبار از همه کالاهای دریافتی است.
کدگذاری و فواید آن
ایجاد رویه وسیستمی که به وسیله آن اطلاعات و نشانه های مورد نیاز از شخصی به شخص دیگر یا از نقطه ای به نقطه دیگر به صورت خلاصه منتقل شود کد گذاری گویند .
مهمترین فواید سیستم کد گذاری عبارتند از:
1-جلو گیری از نوشتن جملات طویل و توصیفی وشناسایی کردن ساده ودقیق کالاها؛
2-استاندارد کردن کالا ها و کمک به جمع آوری صحیح آمار و اطلاعات آماری ومحاسباتی؛
3-ثبت عملیات واردات و صادرات کالاها ونگهداری حساب دقیق مو جودی انبار توسط ماشینهای الکترونیک پیشرفته؛
4-صدور سفارش خرید به طور ساده و مطمئن ودقیق وپیگیری ساده تر امور و سهولت برنامه ریزی و کنترل .
روش های کدگذاری در انبار ها عبارتند از :
1-روش اعداد گروهی ؛
2-روش اعشاری یا روش دیویی؛
3-روش حروفی یا الفبایی؛
4-روش نیمونیک یا روش استفاده از حروف اول نام کالاها؛
5-روش مخفی؛
6-روش کدینگ ویژه؛
7-روش کدینگ استاندارد ؛
8-روشMESC ((material Equipment Standard & Code
کد گذاری کالا به روش سیستم MESC
دراین سیستم که روش کد گذاری جدیدی به شمار می آید هر قلم کالا توسط یک عدد ده رقمی نشان داده می شود. برای کلیه اقلام مصرفی و مورد مصرف آینده صنعت، یکصد(00تا 99) گروه پیش بینی شده است. هر گروه مشتمل بر یکصد گروه فرعی (00تا 99) و هر گروه فرعی نیز شامل یکصد گروه فرعی دیگر می باشد. علاوه بر آن می توان به هر یک از ترکیبات این شش رقم ، اعداد (000-999) یک عدد سه رقمی را اضافه کرد.
راهبردهای انبارداری عبارتند از :
۱- انبارداری شخصی (اختصاصی)
2- انبارداری عمومی
۳- انبارداری قراردادی
بیشتر بدانید کارخانه چیست؟ – تعریف کارگاه – سرپرست کارگاه
چند نکته مهم حتما بخوانید:
عقد اجاره
عقد اجاره به عنوان یکی از پرکاربردترین عقود معین در جامعه ما طی سالیان گذشته توسط قوانین مختلف مورد توجه قانونگذار قرار گرفته که این امر نشاندهنده اهمیت روز افزون این عقد در مناسبات روزمره مردم می باشد. تغییر و تحولات اساسی قوانین حاکم بر عقد اجاره و تعارضات این قوانین نسبت به موضوع واحد گاها سبب بروز تناقضاتی در فهم این قوانین را پدید آورده است.
به طور مختصر آخرین مقررات مربوطه و نحوه تنظیم قرارداد اجاره مطابق با آن و راههای پیشگیری از بروز اختلاف و در صورت وقوع اختلاف نحوه مراجعه به دستگاه قضایی مورد بررسی قرار می گیرد.
قبل از بررسی قانون روابط موجر و مستاجر مصوب1376/05/26تعریف قانونی اجاره و بعضی کلمات حقوقی آن را به زبان ساده ارایه میکنیم.
اجاره عقدی است که برابر آن اجارهکننده مالک منافع عین مال موضوع اجاره میشود. اجاره ممکن است نسبت به اشیاء مانند اتومبیل، خانه یا حیوان یا انسان باشد مانند آنکه شخصی بخواهد از منزل دیگری استفاده کند و آن را برای مدتی اجاره نماید.
موجر کیست: موجر همان صاحبخانه و یا صاحب ملک است.
مستأجر کیست: شخصی که از موجر ملکی را اجاره کرده و در ازای این اجاره آپارتمان یا ملک مبلغی را به صاحب آن پرداخت میکند.
مال الاجاره: منظور همان اجاره بها ماهانه است.
عین مستاجره: ملکی که موجر و مستاجر جهت اجاره آن، با هم به توافق رسیدهاند.
اجارهنامه چیست؟ سند قراردادی که بین صاحب ملک و مستأجر نوشته میشود و در آن حقوحقوق هر کدام از طرفین مشخص میشود.
فرق مبایعهنامه و اجارهنامه چیست؟ در مبایعهنامه مالی به دیگری فروخته میشود ولی در قولنامه (اجارهنامه) مالک برای مدتی معین ملک خود را به مستأجر واگذار میکند.
قرارداد دستدوم چیست؟ در قرارداد دستدوم مستاجر اصلی میتواند مورد تحت اجاره خود را به شخص دیگری اجاره دهد؛ مگر اینکه دراجارهنامه این اجازه از او گرفتهشده باشد (طبق ماده 474 قانون مدنی).
اجرتالمثل:
اجرت و بهائی که برای یک کالا یا خدمات بر مبنای قیمت کالا یا خدمات مشابه آن تعیین میشود بدون آنکه طرفین قرارداد از قبل برای آن توافقی کرده باشند. اجرتالمثل در مقابل اجرت المسمی یعنی اجرت توافق شده قرار میگیرد.
اجرت المسمی
اجاره بهایی است که طرفین در قرارداد یا پس از امضای قرارداد درباره میزان آن توافق کردهاند و در مقابل، «اجرت المثل» اجاره بهایی است که بدون توافق طرفین و با توجه به اجاره موارد مشابه تعیین میشود.
طبق ماده ۴۶۶ قانون مدنی اجاره عقدی است که به موجب آن مستأجر، مالک منافع عین مستأجره میشود. اجاره دهنده را «موجر»، اجاره کننده را «مستأجر»، مورد اجاره را «عین مستأجره» و اجاره بها را «مال الاجاره» گویند.
قوانین ناظر بر عقد اجاره و روابط موجر و مستأجر به تبع تحولات اجتماعی بارها دستخوش تغییر شده است. از جمله مهمترین آنها، قانون مدنی و قوانین روابط موجر و مستأجر مصوب سالهای ۱۳۵۶، ۱۳۶۲ و ۱۳۷۶ است.
هر رابطه استیجاری ممکن است تحت شمول یکی از این قوانین قرار داشته باشد. بنابراین در مورد هر قرارداد اجاره، ضروری است ابتدا قانون حاکم بر آن قرارداد معلوم شود.
«کلیه اماکن اعم از مسکونی، تجاری، محل کسب و پیشه، اماکن آموزشی، خوابگاههای دانشجویی و ساختمانهای دولتی و نظایر آن» که پس از مهر ماه ۱۳۷۶، با قرارداد رسمی یا عادی اجاره داده شود، مشمول قانون روابط موجر و مستاجر 1376 است.
قراردادی که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده و به ثبت رسیده باشد، قرارداد رسمی است. سایر قراردادها، از جمله قراردادی که در بنگاه معاملات املاک و با استفاده از فرمهای چاپی اتحادیه تنظیم میشود، قرارداد عادی است. قراردادهای عادی صرفاً در صورتی مشمول قانون سال ۷۶ است که این شرایط را دارا باشد:
۱ – مدت اجاره در آن قید شده باشد.
۲ – در دو نسخه تنظیم شده باشد.
۳ – به امضای موجر، مستأجر و دو نفر شاهد رسیده باشد.
جهت بازدید از فایلهای به روز شده تجاری – اداری و صنعتی اینجا کلیک کنید
املاک صنعتی پایتخت
جامعترین مرکز اطلاعات املاک در کشور
جاده مخصوص کرج (لشکری) ، جاده قدیم کرج (فتح)
مرکز شهر ، غرب تهران
خرید و فروش ، رهن و اجاره
انبار ، سالن ، سوله ، کارگاه ، کارخانه ، اداری ، تجاری ، فروش کارخانه
www.amlaksanatipaytakht.ir
۰۲۱۶۶۱۸۸۸۵۳ – ۰۲۱۴۴۵۲۲۰۵۷
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹ افشار
زمینه فعالیتها:
خرید و فروش – رهن و اجاره – مشارکت – معاوضه
انبار شامل: انبارهای مواد غذایی، پوشاک، دارویی، کالاهای تجاری و بازرگانی
اداری شامل: شرکتهای بازرگانی، سالن همایش و سمینار و کنفرانس
دفترکار شامل: مطب، سالنهای آرایشی، داروخانه، دفترخانه، دفتر وکالت
تجاری شامل: فروشگاه، شوروم، نمایشگاه، تعمیرگاه خودرو
کارخانه شامل: کارخانجات تولید موادغذایی، داروسازی، تولید لبنیات، شیمیایی، صنایع کانی فلزی و غیرفلزی
پخت غذایی شامل: مطبخ، آشپزخانه تهیه غذا، کترینگ صنعتی، آماده سازی، پخت شیرینی و …
رستوران شامل: کافه رستوران، باغ و باغچه، تالار و باغ تالار، سفره خانه سنتی
نمایندگی شامل: نمایندگی مجاز و تعمیرگاه مرکزی، خدمات پس ازفروش، تیونیگ خودرو
زمین شامل: زمینهای باغی، زراعی، بایر، مسکونی، صنعتی و کشاورزی
بارانداز شامل: انبار سرپوشیده هانگار، انبار روباز باز، چهار دیواری محصور، پارکینگ و دپو خودرو …
خدمات و فعالیتها:
✓ بهره گیری از روش های نوین املاک جهت ارائه خدمات بهینه به صنعتگران و تولیدکنندگان و مشتریان گرامی
✓ قیمت گذاری توسط کارشناسان مجرب، باسابقه و آشنا به مناطق کارگاهی و صنعتی
✓ خدمات گسترده مشاوره، ثبت قرارداد زیرنظر کارشناس حقوقی، وکیل پایه یک دادگستری
✓ نظارت بر اجرای قرارداد و همراهی متعاملین از ابتدا تا انتهای قرارداد تحویل ملک (سند رسمی)